KINE BAVEGEM
KINESITHERAPEUT & MANUEEL THERAPEUT
Elke Van Caekenberghe
0478 286 816
elke@kinebavegem.be

Manuele therapie

Manuele therapie is een gespecialiseerd domein binnen de kinesitherapie welk zich richt op neuro musculoskeletale aandoeningen. Het is gebaseerd op klinisch redeneren, gebruikmakend van zeer specifieke diagnostische- en behandelingstechnieken, inclusief manuele handgrepen/technieken en therapeutische oefenvormen. Manuele therapie is gebaseerd op de beschikbare wetenschappelijke en klinische evidentie evenals op het biopsychosociaal gezondheidsprofiel van elke individuele patiënt.

De behandeling bestaat uit:

  • Passieve articulaire, neurogene en myogene technieken, oa mobilisaties (tracties, oscillaties, translaties, compressies), manipulaties (high velocity thrust technieken), pijndempende harmonische technieken, neurodynamische technieken (waaronder glidingtechnieken, tensioners en gliders), actief geassisteerde technieken (waaronder mulligantechnieken en McKenzie technieken), ischeamische compressietechnieken, stretching technieken, wekedelen mobilisaties en triggerpuntbehandeling.
  • Actieve medische oefentherapie en trainingstherapie, stabilisatietraining, oefeningen voor het houdings- en bewegingsgevoel, coördinatieoefeningen, bewegingsadvies, rug- en nekscholing,… Dit via een individueel oefenprogramma.
  • Informeren, adviseren en begeleiden. Bewegingsadvies en preventie van (sport)blessures.

Manuele therapie: voor wie ?
Manuele therapie is een efficiënte en geschikte therapie voor de gehele bevolking, voor elke leeftijd, voor elk beroep en elke (intensieve/recreatieve) sportbeoefenaar.

Meer info: http://www.bvmt-abtm.be